Afghaanse Boulanee!

Boulanee is erg geliefd in Afghanistan. Het is een zelfgemaakte wrap gevuld met gehakt en groenten. Naast het zelfgemaakte wrap ( wat veel Afghanen dus doen) kun je ook kant-en-klare wraps gebruiken! Super lekker met een salade erbij.
                 Afbeelding
 450 gram gehakt
– 1 hele rode paprika ( geel of groen mag ook )
– 2/3 grote aardappelen
– 1 bosui
-zout
-peper
-olie
Voor de salade kun je zelf je ingrediënten uitzoeken!

Let’s get started

  • Breng in een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de aardappels in kleine stukjes en kook de aardappels in circa 8 minuten gaar.
  • Snijd de bosuitjes in ringen.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en bak het gehakt, bosuitjes, paprika, gemberpoeder en chilivlokken circa 4 minuten.
  • Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper fijn en roer door het gehaktmengsel.
  • Schep 2 eetlepels van het gehakt-pureemengsel in het midden van de wraps. Vouw de zijkanten naar binnen en vorm een pakketje (of vouw de wrap dubbel).
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de pakketjes in circa 6 minuten om en om goudbruin.
  • Zodra de pakketjes gebakken zijn, leg je ze op een bord en doe je de salade erbij. Het eet handiger als je de boulanee door midden snijdt!

EET SMAKELIJK!

Bron: http://www.24kitchen.nl/recepten/afghaanse-boulanee

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s